Bungalowpark ’t Vosseven is begin jaren 70 geëxploiteerd door Creatief vakanties als kleine camping met een 15 tal huisjes en 1 restaurant.

Creatief heeft die activiteiten verkocht aan Gran Dorado in 1996 .
Gran Dorado ’t Vosseven was de verhuurder van campingplaatsen en vakantiewoningen rondom ’t Vosseven in Stramproy.

In 1996 is de verhuur overgegaan naar Landal ’t Vosseven.

Landal heeft daarna de beheer en verhuur activiteiten weer overgedragen aan Roompot (Weerterbergen), Roompot aan Eyshome en vanaf medio 2010 is het park weer zelfstandig , is het eigen gebruik toegenomen en verhuren de individuele eigenaren zelf de woningen of via een touroperator.

De merknaam voor verhuur van ’t Vosseven is overgenomen door een van de eigenaren en verhuurders van meerdere bungalows op ’t Vosseven.

Het naastgelegen campingterrein is momenteel niet meer in gebruik en wacht op nieuwbouw (planning 2021-2025)

De huidige vakantieganger komt vooral voor de rust, de fraaie ruime percelen en de unieke wandel en fietsroutes in het grensgebied.

’t Vosseven is exploitant van meerder woningen en verhuurt online via de websites. vosseven.nl, weekendwegbungalows.nl, bungalowspecials.nl en novasol.nl

Gerenoveerde woningen op fraaie locaties met en zonder zorgarrangementen.

De fraaie locatie ligt midden in natuurgebied KempenBroek wat wordt omringd door aansluitende natuurgebieden: Nationaal Park De Groote Peel met moerassen, knuppelbruggen en het eeuwenoude ‘kienhout’ en de Weerter- en Budeler Bergen met uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen.
Heerlijke wandel- en fietsroutes voeren u langs al het natuurschoon.

U bent vanaf het park trouwens zo in België (Maaseik,Bree,Hasselt)  of in het stadje Thorn met z’n beroemde witte vakwerkhuizen.

DSC00020


Faciliteiten

 


Speel en sportactiviteiten

Op het park bevind zich een volleybalveld, tafeltennis en jeux des boules baan.
Voor de kleinste zijn er plekken met leuke speeltoestellen.

Golfterrein Crossmoor is slechts 3 kilometer van ons verwijderd en regelmatig slapen er gasten voor deze mooie baan.

Crossmoor Golf Weert

Uw vakantiewas nog even snel doen voor u naar huis gaat?

Geen probleem! De vakantiewas gaat net zo gemakkelijk als thuis.
Op het park bevindt zich een wasserette.

Supermarkt
In het centrum van Stramproy vindt u een grote supermarkt (Jumbo) die voorziet in de dagelijkse levensbehoefte.
De supermarkt is alle dagen van de week geopend. De supermarkt ligt bij de kerk en heeft voldoende parkeergelegenheid. Naast de supermarkt vindt u in Stramproy een gevarieerd aanbod aan winkels, zoals een fietsenwinkel, huishoudartikelen winkel, een drogisterij en verschillende horecagelegenheden.

Adres & Openingstijden Jumbo Stramproy

‘Parel van Limburg’
Stramproy, dat sinds 1998 als grootste dorp, deel uitmaakt van de gemeente Weert, staat bekend om zijn mooie natuur, rust en landelijke omgeving. Niet voor niets vertoeven hier ieder jaar vele vakantiegangers om vaak grensoverschrijdend te wandelen of te fietsen en te genieten van de rust, die te vinden is in gebieden als de Tungeler Wallen en rondom het Vosseven. Vandaar ook dat Stramproy met trots het predikaat draagt “Parel van Limburg”. De fiets- en wandelroutes in en rondom Stramproy en verderaf in de nabij gelegen Belgische natuurgebieden zijn prachtig aangelegd en voeren de liefhebber via fraai aangelegde rustplaatsen naar rust en ruimte, bossen, zandverstuiving, beekjes, langs kanalen, door dennenbossen en heide.

Historie
In 1287 wordt er voor het eerst melding gemaakt van de naam Stramprode, waarbij “rode” staat voor ontgonnen bos. Stramproy was een van de kwartieren van het kleine vorstendom Thorn. Na de Franse tijd werd het ingedeeld bij het departement Nedermaas in het Kanton Weert. Naast landbouw en jacht werd in het levensonderhoud voorzien door ambachten, waarvan het laken weven het belangrijkste was. De drie water- en windmolens zijn nog een herkenbaar bewijs uit die periode. Ook het typische Stramproyer dialect wordt gekoesterd en op diverse manieren in stand gehouden en bewaard voor het nageslacht. De fraaie St. Jansmolen langs de Molenweg richting Hunsel/Neeritter en de Nijsmolen aan de Veldstraat zijn binnenkort beide volledig gerestaureerd en ingekaderd in de daarvoor geschikte biotoop. Zij maken echt deel uit van het cultureel erfgoed van Stramproy en van de historie van het dorp.

Stramproy biedt optimaal woon- en leefklimaat
Vanaf ca. 1955 heeft Stramproy een explosieve ontwikkeling doorgemaakt en is er gewerkt aan een goede infrastructuur, zijn er winkels gekomen, sportcomplexen en is er plaats ingeruimd voor grootschalige bedrijvigheid. Het inwonertal is vanaf die tijd meer dan verdubbeld tot meer dan 5.000 inwoners. Wat bij een leefbaar dorp hoort is aanwezig: winkels, bibliotheek, postagentschap, medische praktijken, gemeenschapscentrum, sportcomplex, serviceloket gemeente etc. dus zaken die gewoon van nature horen bij een actief en levend dorp. Verder laat het aanbod aan faciliteiten voor recreatie, sport en spel in Stramproy niet te wensen over. Het verenigingsleven is perfect.

In Stramproy vinden mensen, die op zoek zijn naar een nieuwe leefplek de ideale mix van rust en natuur in een prachtige omgeving kosteloos voor de deur en dat in combinatie met een actief, levendig dorp. Stramproy biedt verder een aantrekkelijk winkel-en vertiercentrum op fiets- en loopafstand van de woonplek.

Ouderen vinden alles binnen een cirkel van een paar honderd meter wonen: recreatie, eetpuntservice, rust en winkels, terrasjes. Voor de jeugd zijn er goede basisscholen. Voor de kleintjes is er voldoende en goede opvang. De medische voorzieningen zijn voortreffelijk. Voortgezet onderwijs en ziekenhuis op 8 km afstand in Weert. Goed openbaar vervoer. Snelweg A2 binnen 15 minuten bereikbaar.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe gezicht van Stramproy met een vernieuwd, aan de eisen van onze tijd aangepast dorpscentrum. Door de projecten Torenveste en Kwartierstaete, die zijn gelegen rondom het Kerkplein heeft de kern van het dorp een meer stadse uitstraling gekregen maar wel zodanig dat de dorpse elementen bewaard zijn gebleven. Zo blijft de markante parochiekerk St. Willibrordus met zijn oude Romaanse toren uit kalkzandsteen het gezicht van het Kerkplein bepalen.

De beide andere markante gebouwen aan het Kerkplein herbergen royale en fraai gesitueerde koop- en huurwoningen, die een uitstekende woonoplossing bieden voor diverse woningzoekenden in de regio, jong en ouder. Daarnaast biedt op deze locaties een groot aantal winkels een grote variëteit aan artikelen. Het Kerkplein biedt naast de wekelijkse markt op woensdag aan iedereen ook een leuk plekje om te verpozen of een terrasje te pikken.

Bereikbaarheid
Er bestaan uitstekende wegverbindingen naar Weert en Maaseik die beide aansluiting geven op het autowegennet A2 en A67 alsmede A2 richting Maastricht. Er zijn goede fietspaden, vooral van belang voor de vele scholieren, die onderwijs volgen in Weert.

Stramproy in het groen
Ook de natuur krijgt steeds meer aandacht met als meest recente voorbeeld het opnieuw laten meanderen van de Tungelroyse beek. Bij deze werkzaamheden werd een houten brug, die dateert van rond het begin van onze jaartelling aangetroffen, evenals gebruiksvoorwerpen uit die tijd, zoals munten, kledingspelden, een ijzeren bijl en zelfs een zeer zeldzame Keltische munt. Blijkbaar vonden de Romeinen de locatie Stramproy reeds de moeite waard. Momenteel is een nieuwe wandelroute in voorbereiding, waarbij het zgn. Linjer Brökske over de Tungelroyse beek zal worden herbouwd. Het Ommetje Linjer Brökske zal Stramproy direct verbinden met de Tungeler Wallen, waardoor een groot wandelgebied nog gemakkelijker bereikbaar wordt voor de inwoners, die op een fraaie avond nog even de rust van de natuur willen opzoeken.

Sterke gemeenschapszin
Kenmerkend voor Stramproy is de sterke gemeenschapszin, die zijn weerslag vindt in de ca. 70 verenigingen, zowel op sportief als cultureel vlak. Positief hierbij is een goede aanwas van jeugdleden. Dat biedt goede vooruitzichten voor verdere ontplooiing en bestaansrecht in de toekomst. Bij grotere evenementen en feesten is het “hoale klot”, “eine vrieëte òngerein” en stelt men herhaaldelijk vast dat zoiets “allein in Rooj” kan.

De stad Weert ligt op 7 kilometer afstand .