Op de grens van  ‘T Vosseven , de beide Limburgen  ligt het GrensPark Kempen~Broek , een 25000 ha groot gebied dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur. 

Het strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Het Kempen~Broek onthult een ware mozaïek van landschappen. Je vindt hier moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden. Kortom, voor elk wat wils met water als centrale thema. Op talloze manieren kan je het Kempen~Broek verkennen. Je kan hier niet alleen wandelen maar ook fietsen, mountainbiken, paardrijden en mennen. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis. Wist je dat er op weinig plaatsen in de Benelux zoveel soorten libellen voorkomen als in Kempen~Broek. Sinds enkele jaren is ook de bever teruggekeerd en met een beetje geluk krijg je zelfs het edelhert te zien.

’t Vosseven ligt vlak bij Stramproy

Over het gebied

Stramproy is een kerkdorp en voormalige gemeente in Limburg. In 1998 werd Stramproy toegevoegd aan het grondgebied van Weert. Stramproy was ooit onderdeel van het vorstendom Thorn en werd bestuurd door 2 burgemeesters en 5 rothmeesters. Een roth is een oud woord voor buurtschappen en Stramproy kende dan ook 5 van deze rothen. Rothmeesters hielden voornamelijk toezicht op het onderhoud van de wegen.

Wat kan je er doen?

In Stramproy kan je 4 bewegwijzerde routes volgen:

De Arevenroute , een kleine 14 kilometer lang, heeft als thema de flora en fauna van het gebeid rondom Stramproy. Reusachtige bomen, mooie natuur en het karakteristieke dorpsgezicht van Stramproy zorgen voor een imposante route.

De Wisbroekroute, ruim 8 kilometer lang. In deze route komt vooral de geschiedenis van Stramproy aan bod. Het brengt je terug naar de tachtigjarige oorlog en je wandelt langs twee verdedigingsschansen uit deze tijd.

De Grensroute is in totaal bijna 22 kilometer lang. De route is onderverdeeld in een westlus en een oostlus. Als je de westlus loopt ga je zelfs een paar keer over de grens met België. Tijdens de wandeling kom je een grote variatie aan boerderijen tegen, misschien niet allemaal in authentieke staat maar wel heel herkenbaar aan de bouwstijlen van deze streek. De Oostlus van de Grensroute heeft een lengte van ongeveer 8 kilometer

De Heijerkapelroute is ook onderverdeeld in een west- en een oostlus. Beiden zijn ze zo’n 12 kilometer lang. Bij het wandelen kun je een groot aantal wegkruisen, beelden en kapelletjes bewonderen.